Friday, March 2, 2012

Reede..

 Hei! 
Täna tuli mulle meelde siis see blogi, mille ma olen täiesti unarusse jätnud. Mõtlesin, et hakkan uuesti kirjutama, kuid ma ei garanteeri, et see ka nii jääb, sest kogu aeg on kohutavalt kiire.
Nii.. Mu viimane postitus oli GAG'i katsetest. Kirjutasin, et ma ei kujuta ette, mis saab, kui ka Reaalis nii hea ja tore kõik on. Aga hea uudis on see, et polnudki. Lihtne oli valida.. Nüüd siis käin GAG'is.. Ei, see väärib tegelikult välja kirjutamist - Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Reaalklass.
Eile liitusin Revali spordiklubiga ja käisin aeroobikas. Nii hea oli üle pika aja trennis käia. Ainult ärgata oli täna päris raske, sest mu valutavad lihased ei lasknud mul voodist püsti tõusta. Nagu nad oleks öösel klammerdunud linade külge.. Aga püsti ma sain ja terve päev andsid eriti just kõhulihased tunda. Pärast tunde tegime Meeliga meie kunstiajaloo esitluse ära.. Tegelikult mina tegin, sest tema tegi eelmise. Seejärel hakkas tantsukursus ja täna õppisime salsat ja sambat. Niilahe. Tantsimine on ikka vapustavalt tore tegevus. Ma armusin inglise keele tunnis (youtube) ära ühte tantsijasse. Ma nii armastan vaadata, kui tantsusammud on nii hästi välja tehtud, ilus vaadata lihtsalt.. :)


Õhtul tegin siis kanapirukat. Alguses mõtlesin kindlat retsepti järgida, aga siis vaatasin, et mõnda koostisosa mul kodus pole ja otsustasin improviseerida. Ja ÜLIHEA tuli! Selline suussulav.. Mõtlesin, et panen siis siia ka retsepti üles, äkki keegi tahab küpsetada. :)

Põhi:
50g riivitud parmesani
3dl nisujahu
100g võid
4sl külma vett
Sisu:
400g kanafileed
200g riccota kohupiima
100g hapukoort
1muna
kirsstomateid
maitseaineid ( must pipar, sool, tüümian, sidrunipipar)
Peale:
riivitud juustu

Kõigepealt tuleb segada riivitud parmesan jahuga, seejärel lõigata või väiksemateks tükkideks ja siis näppida või ja jahu, kuni tuleb selline purutaoline tainas. Siis peab lisama vee ja tekib ikka nagu päris tainas:D. Kui ikka veidi purune on võib vett natuke rohkem panna. Tee taignast pall ja pane 30min külmikusse.
Hiljem tuleb võitada koogivorm ja siis see taignaga katta. Parem oleks see algul taignarulliga õhukeseks rullida. Küpseta põhja u10min 170kraadises ahjus. Selle aja jooksul tuleb kanafilee väikesteks ribadeks lõigata ja ära praadida, maitsestada. Ma panin pipart ja soola. Kui põhi on ahjust välja võetud, võib see natuke jahtuda ning sellele tuleb peale asetada küpsetatud kana. Sega kohupiim, hapukoor ja muna ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning lisa seegi. Kõige pealt kaunista pooleks lõigatud kirsstomatitega. Küpseta ahjus 30-40min samal kuumusel. 10-20min enne välja võtmist võib soovi korral ka riivitud juustu lisada. Tulemus-ülihea!!:)

Pilt siis enne ahju panekut (hiljem lisandub siis juust) :



Ja selline asi jäi ka siis pooleli :
Päev 9-Sarjad/saated , mis meeldivad 
 Eriti telekat ei vaata, aga Seks ja linn, Dr.House, Grey Anatoomia, Meeleheitel koduperenaised jms. :)

No comments:

Post a Comment